FRANSK VINKLUB

Bliv en del af Brasserie Bordeauxs franske vinklub.

Vinklubben afholdes den 3. onsdag i måneden kl. 18, og er foruden at være et socialt event også et sted, hvor ens viden om fransk vin vil nå til nye højder.
Vi afholder 12 fantastiske smagninger i løbet af 2023. Du vil blive taget gennem de forskellige vinregioner i hele Frankrig lige fra Alsace vine, Bourgogne, Champagne og Rhönedalen – bare for at nævne nogle få. 

Vinklubben bliver afholdt som et samarbejde mellem sommelier Allan Jørgensen fra H.J. Hansen og Brasserie Bordeaux.

Skal du være en del af Bordeauxs vinklub?

Skynd dig – vi har begrænset antal pladser.
For spørgsmål og tilmelding skriv til: vin@brasseriebordeaux.dk

PROGRAM FOR 2023

Onsdag den 18. januar: Den franske indflyvning
Med overskriften ”Den franske indflyvning” kommer vi til at bevæge os på tværs af forskellige franske regioner. Vi smager og oplever diversiteten i franske vine, og lærer om årsagerne til det store spænd i smage og nuancer.

Onsdag den 15. februar: Vine fra Bordeaux
Hvor skulle man ellers starte sin vinrejse hvis ikke i Bordeaux? Bordeaux er en af de større og mere kendte vinregioner i Frankrig. I Bordeaux dominerer druerne Merlot og Cabernet Sauvignon markedet – så kan de overhovedet lave god hvidvin? Kom med når vi udfolder vinene fra bredden af Gironde floden i Bordeaux.

Onsdag den 15. marts: Vine fra Sydvest
Den Sydvestlige del er et af de mindre kendte områder i Frankrig. Beliggende syd for Bordeaux, kan man tale om en ”dark horse” når det handler om vin. I modsætning til adskillige øvrige vinområder har området syd for Bordeaux ingen klare fælles karaktertræk for deres vine, så man er her sikker på at få en sig en vinoplevelse, med mange forskellige smagsnuancer.

Onsdag den 19. april: Vine fra Languedoc
Denne mandag beskæftiger vi os med et af de største vinområder i Frankrig – ja sågar i verden. Languedoc er måske ikke kendt for kvalitet i samme omfang som de andre store områder, men området formår, på trods, at producere 30-40 % af al fransk vin. Dermed er der helt sikkert også god vin at finde på hylderne i dette område – hvilket der også vil være i glasset denne mandag.

Onsdag den 17. maj: Vine fra Provence
Provence er oftest kendt for deres grandiøse sortiment af rosé vine, hvilket ikke er mærkeligt, når mere end halvdelen af regionens vinproduktion er rosé vin. Men hvorfor er netop dette område ideelt til rosé, og hvad med de restende vine derfra? Bliv klogere på dette i vinklubben, når vores sommelier vil tage os med ind i universet af Minuty´s vine fra Saint- Tropez,

Onsdag den 21. juni: Vine fra Alsace
Riesling, Pinot Gris, Pinot Blanc, Sylvaner og Gewurtztraminer – her er stemningen lagt for en aften med vine fra Alsace. Området der nok er bedst kendt for deres både tørre og søde hvidvine, men hvor fælles nævneren er god smag og et eminent glas vin.

Onsdag den 19. juli: Rosé og pil selv rejer
Vinklubben holder officielt sommerferie, hvilket betyder at der ikke er smagninger. Til gengæld vil der være Rosé og pilselv rejer ad libitum for medlemmer med halv eller helårs betaling.

Onsdag den 16. august: Vine fra Champagne
Når man hører om Champagne tænker de fleste af os nok på de flotte bobler der langsomt stiger op i det høje glas en nytårsaften til midnat. Men hvilke slags champagner får man ud af de forskellige druesorter og er det kun til kransekage at champagne gør sig godt?

Onsdag den 20. september: Loire Valley
Et alsidigt område med både friske hvidvine, fyldige mousserende vine og saftige rødvine. Vi kan derfor godt love, at denne aften byder på en oplevelsesrig rundtur i stilarter og forskellige druesorter.

Onsdag den 11. oktober: Vinklubben: vine fra Bourgogne
Bourgogne = Pinot Noir, ja det går jo nærmest hånd i hånd, men det er ikke det eneste Bourgogne er kendt for – de laver nemlig også formidabel hvidvin. Vi er derfor sikret en aften med kraftige fadlagret rødvine, hvor Pinot Noir virkelig kommer til sin ret samt nogle af de bedste franske hvidvine.
(Bemærk i oktober er det 2. onsdag grundet dinning week ugen efter).

Onsdag den 15. november: Vine fra Beaujolais
Frugtige, lette, saftige og unge vine – det er vel enten det eller en ung Thorkild Thyrring man tænker på når man hører Beaujolais. Området har dog udviklet sig meget over årene, og har nu fået en større diversitet i deres vine. Psst beaujolais nouveau 2023 udkommer nogle dage før – så mon ikke vi også skal smage den.

Onsdag den 20. december: Vine fra Rhöne Valley
Har du hørt om Coté du Rhône? Ja selvfølgelig har du det! De vine samt mange andre kommer fra Rhöne dalen som strækker sig helt ned til chateauneuf du pape. Med en vin fra Rhöne dalen er man næsten altid sikker på at få et godt glas rødvin – men hvad med hvidvin? Ja mød op og se.

DET PRAKTISKE

Vinklubben afholdes den 3. onsdag i måneden kl. 18. Priserne inkluderer smagning af 4-5 vine pr. gang + 1 anretning af enten 2 retter, ost el. et charcuteri bræt.

PRISER
Per gang: 350,-
Klippekort af 6 gange 1950,-
Halvt år: 1850,-
Helt år: 3600,-

TILMELDING & SPØRGSMÅL
vin@brasseriebordeaux.dk

Events på Brasserie Bordeaux i Odense