KVINDERNES VINKLUB

Bliv en del af Brasserie Bordeauxs vinklub kun for kvinder.

I Kvindernes vinklub ønsker vi at udvide din viden om vin, så du kan være med når der nørdes vin. Og med de forskellige værktøjer vi lærer undervejs, skal vi gerne kunne analysere os frem til, hvad der er i glasset, drue, årgang, fremstillingsmetode – som vil gøre det til en leg at bestille vin på restauranterne og vælge vine i vinbutikker.

Kvindernes vinklub er, som det ligger i navnet, en vinklub KUN for kvinder, hvor alle niveauer kan være med. Vores dygtige sommelier Karin fra BayMartin har boet flere år i Frankrig og altid beskæftiget sig med vin. Så hun er yderst kompetent til at guide os trygt gennem smagningerne af 4-5 vine per gang mens køkkenet forkæler os med 2 retter mad eller Charcuterier bræt.

Vi vil primært have et fokus på de franske vine, men det kan også ske, at vi bevæger os lidt udenfor landegrænsen. Kvindernes vinklub afholdes hver den 2. mandag i måneden kl. 18.00.

Skal du være en del af Bordeauxs vinklub for kvinder?

Skynd dig – vi har begrænset antal pladser.
For spørgsmål og tilmelding skriv til: vin@brasseriebordeaux.dk

PROGRAM FOR 2023

Mandag den 10. april – Vinifikation
Vi vil dykke ned i vindyrkning og fremstilling af hvidvin, rødvin og rosevin. Hvilke faktorer i vindyrkningen og fremstillingsprocessen der påvirker smagen, som klima, jordbund, winemakeren, alder & fadlagring.

Mandag den 8. maj – Druetyper
Forstå smagene i de klassiske druer: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot noir.

Mandag den 12. juni – Tour de France
Vi gennemgår og smager på de 6 største vinproducerende områder i Frankrig: Alsace, Bourgogne, Loire, Rhône, Provence og Bordeaux

Mandag den 10. juli – Master class Bordeaux
Vi fordyber os i området Bordeaux lige fra historien i det kendte område til at forstå de forskellige appellationer samt Bordeaux’s klassifikationer og forskellighederne i vinene. Og vi skal selvfølgelig smage nogle af de store grand Cru’er, så vi kan forstå, hvorfor Bordeaux vine hører til blandt verdens mest eftertragtede.

Mandag den 14. august – Naturvin
Hvad er naturvin og, hvorfor er det dyrt? Vi dukker ned i, hvad skal man passe på i naturvinkulturen, hvorfor det er en bølge, hvad er konventionelt, Øko/Bio, Biodynamiske, og hvad med orange vin, hvad er det for noget?

Mandag den 11. september – Bobler
Hør om de forskellige fremstillingsmetoder for bobler og regioner, hvor der laves bobler og, hvorfor den der Champagne er SÅ dyr! Og vi skal selvfølgelig vi smage forskellene.

Mandag den 9. oktober – Frankrig mod Italien
Vi gennemgår de kendte områder i Italien contra de franske. Vi smager dem, og taler om, hvilke områder der læner sig op ad hinanden og om, hvem der gør det bedst.

Mandag den 13. november – Søde vine
Hvordan laver man søde vine? Hør og smag at søde vine går godt både i det salte og det søde køkken.

Mandag den 11. december – Mad og vin
Vi skal tale om de forskellige regioner i Frankrig og deres traditioner. Og vi skal omkring, hvilke vine der klæder de forskellige verdens køkkener og, hvad skal du drikke til sushi, pasta med trøfler eller en saftig bøf?

DET PRAKTISKE

Vinklubben afholdes den 2. mandag i måneden kl. 18. Priserne inkluderer smagning af 4-5 vine pr. gang + 1 anretning af enten 2 retter, ost el. et charcuteri bræt.

PRISER
Per gang: 350,-
Klippekort af 6 gange 1.950,-
Alle 9 gange: 2.850,-

TILMELDING & SPØRGSMÅL
vin@brasseriebordeaux.dk

*Obs: klippekort og medlemskort til ”Den franske vinklub” giver ikke adgang til ”Kvindernes vinklub” og vice versa.

Events på Brasserie Bordeaux i Odense